In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Textiel bedrukken? Onze experts geven u tips

Bedrukte kleding is een belangrijk element voor iedere evenement. Tijdens open dagen geeft dit aan bij wie bezoekers moeten zijn wanneer zij vragen hebben, tijdens teambuilding uitjes geeft het een gevoel van samenhorigheid en  tijdens marketingcampagnes laat u uw promotieteam opvallen. Het begint allemaal met de keuze voor het juiste t-shirt, polo of ander kledingstuk en vervolgens is een belangrijke stap de bedrukking. Hoe, wat en op welke positie plaatst u deze? Wij hebben een aantal tips van onze experts verzameld in dit blogartikel.

T-shirt bedrukkenDe juiste balans tussen gewenste prijs en kwaliteit

Promotietextiel is er in allerlei kleuren, maten en stijlen. Bij ieder evenementen of campagne zit u gebonden aan een bepaald budget, maar uiteraard gaat u ook voor kwaliteit. Hoe maakt u dan de juiste keuze? Wanneer u op zoek bent naar een bedrukt t-shirt voor promotionele doeleinden of een eenmalig evenement, dan kunt u het beste kiezen voor een shirt met een lager gr/m2. Deze promotionele shirts zijn vaak wat goedkoper en perfect inzetbaar voor dit soort acties.

Wanneer u juist opzoek bent naar bedrijfskleding, bijvoorbeeld voor uw magazijnmedewerkers of ander personeel, dan kiest u het beste voor textiel met een zwaardere kwaliteit. Deze gaan extra lang mee en kunnen keer op keer gewassen en aangetrokken worden zonder dat de kwaliteit hieronder lijdt.

Kleding met bedrukking voor iedereen

De pasvorm van ieder merk en type promotietextiel is anders. Een bedrukte polo zal iets nauwer aansluiten dan een promotie t-shirt. Wij adviseren altijd om van te voren de maten van uw personeel op te vragen, zodat iedereen zich comfortabel voelt in het bedrukte kledingstuk. Dit stralen zij namelijk ook uit op uw evenement.  

T-shirt bedrukkenHet is tevens ook mogelijk om samples van de gewenste shirts te ontvangen. Ook kunt u één van onze showrooms bezoeken om een selectie te maken en deze te passen.

Tip: denk bij het kiezen van de kledingstukken ook voor de bijbehorende accessoires, zoals een bedrukte cap in de zomer en een muts met opdruk in de winter.

Een opdruk dat volledig aansluit op uw huisstijl

Wanneer de juiste basis is gekozen is de volgende stap de bedrukking. Hierbij kunt u helemaal zelf uw richting bepalen. Kiest u bijvoorbeeld voor een eenvoudig shirt waar u uw logo in eigen PMS kleuren op laat bedrukken of kiest u voor een shirt in uw huisstijlkleuren en laat u deze bedrukken in een basis kleur. Onze studio helpen u graag met kiezen. Het is tevens ook mogelijk om voor beide varianten een gratis digitale drukproef aan te vragen, zodat u een visuele weergave heeft en deze goed met elkaar kunt vergelijken.

Ook de positie van bedrukken is van belang. Vaak gaat dit ook gepaard met het doel van uw evenement. Wanneer u bijvoorbeeld op een beurs gaat staan en een professionele uitstraling wenst, dan kunt u het beste kiezen voor een bedrukking op de borst. Wilt u juist opvallen tijdens een marketingcampagne, kies dan voor een bedrukking op de rug. Hier profiteert u van een groot drukvlak, waardoor uw logo en/of tekst zeker opvalt.

Advies op maat

Kleding bedrukken kan soms een lastige klus zijn. Onze adviseurs helpen u graag met het maken van een juiste keuze. U kunt altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies op maat.

Back to top