In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Mei plasticvrij: 5 alternatieven voor een leven met minder plastic

Het gebruik van plastic verminderen. Dat is het doel van deze maand. Is het überhaupt mogelijk om een maand lang plastic uit het leven te bannen? Wij denken van wel. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel alternatieven voor plastic gebruiksvoorwerpen. Om u een handje te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van duurzame alternatieven om de plastic waste tegen te gaan.

Brooddoos bedrukken

Boterhamzakjes vs. brooddoos

Een groot deel van het plastic afval komt voort uit onze lunches. Een zalige botterham tussen de middag is een populaire maaltijd. Helaas wordt deze boterham vaak meegenomen in een plastic boterhamzakje. Het scheiden van dit plastic zakje ten opzichte van restafval helpt al enorm, maar het zou pas echt goed werken wanneer we het plastic zakje helemaal uit te wereld bannen en kiezen voor een duurzaam alternatief zoals de brooddoos.

De brooddozen zijn gemaakt van een stevig materiaal en zijn daardoor herbruikbaar. Ze zijn er in allerlei stijlen, waardoor ze voor iedere doelgroep te gebruiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan een opvallend gekleurde brooddoos voor kinderen of een luxe lunchbox voor volwassenen. Door de brooddoos te bedrukken met uw logo en/of tekst is het een perfect campagne middel voor een plasticvrije wereld.

Opvouwbare tas bedrukken

Plastic tasjes vs. opvouwbare boodschappentas

Het zal u niet verbazen dat plastic tasjes op dit lijstje staan. De plastic tasjes zijn één van de grootste vervuilers. Met het invoeren van het verbod op het weggeven van gratis plastic tasjes is het gebruik al sterk verminderd. Een goed alternatief voor het plastic tasje is een herbruikbaar tasje, zoals de opvouwbare boodschappentas.

De opvouwbare tassen zijn gemaakt van en stevig materiaal, waardoor ze keer op keer gebruikt kunnen worden. Bovendien hebben deze tasjes een compact formaat en zijn ze gemakkelijk mee te nemen. Hierdoor heeft u altijd een duurzaam tasje bij de hand en heeft u nooit meer een plastic tasje nodig.

Papieren tasjes bedrukken

Plastic tasjes vs. papieren tasjes

Ook in de retail worden er veel plastic tasjes weggegeven. Hoewel het opvouwbare tasje een goed alternatief is, is dit nog wel een vrij duur artikel om in de retail in te zetten. Een goed en goedkoop alternatief voor de plastic tasjes in retail zijn papieren tasjes.

De papieren tasjes kunnen groot ingekocht worden en zijn gemaakt van gerecyclede materialen.  Bovendien kunnen deze papieren tassen na gebruik weer gerecycled worden en kunnen ze een nieuw leven ingeblazen worden. Daarnaast zijn de papieren tassen perfect te bedrukken met uw eigen logo en/of tekst, waardoor deze precies aansluit bij uw huisstijl. Een win-win situatie dus!

RVS rietjes bedrukken

Plastic rietjes vs. herbruikbare RVS rietjes

Dit kleine plastic hulpmiddel, zorgt voor een groot aandeel in de plastic soep. De plastic rietjes die in het water eindigen zijn funest voor het oceaanleven. Gelukkig hebben wij ook hier een goed alternatief voor kunnen vinden. De RVS rietjes zijn perfect om het plastic rietje te vervangen.

De rietjes zijn gemaakt van een stevig roestvrijstaal materiaal. Hierdoor kan deze perfect hergebruikt worden. De rietjes worden bovendien geleverd met een handig schoonmaakborsteltje waarmee u de rietjes weer goed schoon kan maken.

Waterflessen bedrukken

PET flessen vs. duurzame waterflessen

De PET fles is een plastic artikel dat, gelukkig, al in populariteit is gedaald. Dit hebben we te danken aan een het perfecte alternatief: de herbruikbare waterflessen.

De waterflessen zijn gemaakt van een stevig materiaal, waardoor ze veel vaker hergebruikt kunnen worden dan PET flessen. Bovendien zijn de flessen BPA vrij, waardoor u geen gezondheidsrisico’s loopt, wat bij het herbruiken van PET flessen vaak wel het geval is. Grote merken van waterflessen zetten zich ook bewust in voor het verminderen van plastic waste, denk bijvoorbeeld aan Dopper en Join the Pipe.

Nog meer duurzame alternatieven?

Dit is slechts een kleine selectie van alternatieven. Voor ieder plastic artikel is er wel een goed alternatief te vinden. Neem een kijkje in ons assortiment duurzame relatiegeschenk en laat u verrassen of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Back to top