In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Draadloos opladen. Zo werkt het

Alles wordt steeds slimmer, zo ook het opladen van mobiele telefoons. Draadloos opladen heeft enkele jaren geleden als zijn intrede gemaakt en is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Want zeg nou eerlijk, wie wilt er nou geen telefoon opladen zonder gedoe met kabels. Hoe draadloos opladen precies werkt en wanneer het toepasbaar is leggen wij u allemaal uit in dit blogartikel.

Wanneer kunt u draadloos opladen?Draadloze oplader

Draadloos opladen is enkel mogelijk wanneer de telefoons zijn voorzien van Qi laadcompartiment. Qi wordt uitgesproken als ‘Chi’ en is een Aziatische benaming voor ‘vitale energie.’ Om gebruik te maken van draadloos opladen heeft u dus een telefoon nodig die geschikt is voor draadloos opladen en een Qi laadstation. Het is een makkelijk manier om u telefoon op te laden en het zorgt tevens voor minder slijtage aan de USB-poort van uw smartphone.

Tip: mocht uw telefoon niet geschikt zijn voor draadloos opladen dan kunt u kiezen voor een ontvanger die het wel mogelijk maakt.

Zo werkt draadloos opladen

De draadloze opladers zijn niet helemaal draadloos. Uw heeft nog steeds één kabel nodig, namelijk de kabel die u in het stopcontact steekt. Dit is ook het startpunt van draadloos opladen. De netspanning wordt in het draadloos oplaadstation omgezet in hoogfrequente wisselstroom waarmee binnen de zenderspoel een magnetisch veld wordt gecreëerd. Wanneer het ene spoel (het oplaadstation) met het andere spoel (de telefoon) in contact komt vindt er een stroomwisseling plaats.

Kortom, een zeer geavanceerd technologisch systeem dat het leven voor ons allemaal een stuk makkelijker maakt.

Draadloze oplader organizerWaar moet u op letten bij de aanschaf van draadloze opladers

De output van een draadloos laadstation is één van de belangrijkste specificaties om op te letten. De meest voorkomende outputs zijn 5W, 10W en 15W, maar de meeste telefoons ondersteunen enkel 5W opladen. Wanneer u dus een draadloze oplader wilt inzetten als relatiegeschenk kiest u het beste voor een oplader met 5W.

Daarnaast is het belangrijk om voor een oplader te kiezen met een vlak oppervlakte. Dit is niet alleen voor het opladen fijn, maar het zorgt er ook voor dat uw logo en/of tekst er goed op gedrukt kan worden. Soms zelfs in full colour!

Tip: voor snelladen kunt u een extra laadspoel toevoegen. Dit zorgt er namelijk voor dat er een extra laadgebied ontstaat in het apparaat.

Draadloze opladers in alle stijlen

Door de populariteit van draadloos opladen is het aanbod laadstations flink gegroeid. Van duurzame bamboe opladers tot strakke ABS laders. In het assortiment draadloze opladers vind je het allemaal. Neem ook contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Back to top