In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Hoe maakt u van een pen een effectief marketingtool?

Op iedere beurs, open dag of ander evenement worden weggevertjes ingezet als promotiemateriaal. De bedrukte pen is veruit de meest populaire weggever. Dat is niet zonder reden. De pen is een veelgebruikt artikel dat gemiddeld door zeven verschillende handen gaat. Hiermee is uw bereik groter dan u in eerste instantie denkt. Hoe u uw pen tot een perfect marketingmiddel maakt vertellen wij u in dit artikel.

De keuze van de penPennen bedrukken

Het aanbod van promotiepennen is zeer hoog. Omdat iedereen wel eens een bedrukte pen weggeeft is de keuze van de pen zeer belangrijk. Uiteraard wilt u met uw pen opvallen en niet identiek zijn met één van de vele andere promotiepennen. De keuze van de pen is de basis van uw marketingmiddel. Hierbij kunt u letten uit op verschillende aspecten. Kiest u bijvoorbeeld voor een basiskleur, zoals zwart of wit of gaat u juist voor een opvallend kleurtje?

Daarnaast heeft u de keuze uit een eenvoudige balpen of een multifunctionele pen. Zo kunt u kiezen voor stylus pennen waarmee uw relaties ook touchscreen apparatuur kunnen bedienen. Maar u kunt het ook extremer aanpakken met bijvoorbeeld de 5-in-1 powerbank pen. Deze pen heeft een krachtige 2.200 mAh powerbank voor het opladen van tablet of telefoon en nog veel meer andere functies. U kunt het dus zo gek maken als u zelf wilt!

Welke opdruk past bij u

Wanneer u uw basis heeft gekozen is het tijd voor het kiezen van de juiste opdruk. Deels is dit ook afhankelijk van de keuze van de pen. Wanneer u bijvoorbeeld heeft gekozen voor een pen in een basiskleur wit of zwart is het leuk om juist voor een opdruk in uw eigen PMS kleur te kiezen. Hierdoor komt uw eigen huisstijl extra tot zijn recht.

Wanneer u juist voor een gekleurde pen heeft gekozen raden wij u aan om voor een opdruk in een neutrale kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur zwart, wit of zilver.

Naast de kleur is ook de keuze van uw opdruk belangrijk. Het drukvlak van de pen verschilt per pen. Vaak is deze groot genoeg voor een opdruk van uw logo en een tekst, zoals bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam. Deze opdruk kunt u zowel op één positie laten zetten, maar u kunt deze ook rondom laten bedrukken.

Tip: vraag ook een vrijblijvende digitale drukproef aan om te zien hoe de opdruk op de door u gekozen pen staat.

Pen graveren

Promotie of luxe?

De promotie pennen zijn perfect inzetbaar als weggevertje op beurzen, open dagen en andere evenementen, maar de pen is ook zeer geschikt als luxe relatiegeschenk. Hiervoor kunt u kiezen voor een luxe pen die u kunt laten graveren met uw logo en een persoonlijke tekst. De inscriptie zorgt direct voor een elegante en luxe uitstraling. Hierdoor is de pen niet zomaar een weggever, maar kan deze ook ingezet worden als jubileum- of eindejaarsgeschenk.

Heeft u binnenkort ook een leuk evenement waarbij u alles uit de kast wilt halen? Vergeet dan zeker niet bovenstaande tips en laat uw eigen pen bedrukken. Voor een persoonlijk advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Back to top