In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Wat zijn PMS kleuren?

Normaal gesproken weet iedere professional in de relatiegeschenken industrie wat PMS betekent, namelijk Pantone Matching System.

Voor diegene die niet weet wat het betekent en hoe ze het moeten gebruiken, zal ik in een paar eenvoudige woorden proberen uit te leggen wat het is en hoe je het moet gebruiken.

Dit is het probleem: Hoe leg je aan een drukkerij uit welke kleur je uitgevoerd wilt zien op een relatiegeschenk?

Je kunt hem natuurlijk een voorbeeld per email sturen waarin je de kleur kunt zien, maar deze afbeelding zal op zijn beeldscherm een andere kleur hebben dan op je eigen beeldscherm. Ik werk zelf altijd met twee beeldschermen op dezelfde computer, en wanneer ik dezelfde afbeelding op beide schermen heb, zijn de kleuren nooit precies hetzelfde.

Ieder beeldscherm is anders, iedere printer is anders. De kleuren, zoals ze op je scherm verschijnen zijn niet accuraat en kunnen een veelheid van nuance zijn, tenzij je apparatuur is afgestemd met het Pantone kleurenschema.

Om deze reden is PMS, Pantone Matching System, ontwikkeld. Het is een standaard taal voor kleuridentificatie en communicatie. Als je tegen een drukker zegt: Ik wil dat je roze 1767C voor me drukt, kun je er zeker van zijn dat hij weet welke kleur je bedoelt.

Het is dus erg gemakkelijk, gebruik de pantonegids met meer dan 1000 verschillende kleuren en geef de drukker de pantonecode door van de kleur die je uitgezocht hebt.
Back to top