In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Pepermuntgeur voorkomt auto-ongelukken!

Pepermunt en veilig rijden
Uit een onderzoek van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) in Nederland blijkt dat de geur van pepermunt automobilisten ertoe brengt langzamer te rijden.

Enkele stagiaires voerden het onderzoek uit onder toeziend oog van de Radbout Universiteit in Nijmegen (Nederland). Zo'n 94 personen reden voor het onderzoek in een rijsimulator waarin een pepermuntgeur werd verspreid. Daarnaast werd de proef herhaald op de weg. 67 proefpersonen reden verschillende trajecten en wat bleek: ook daarbij lag de gemiddelde snelheid lager met pepermunt!

Eerder onderzoek
In Amerika werd eerder ook al een onderzoek naar het effect van pepermuntgeur uitgevoerd. Onderzoeker Bryan Raudenbush kwam in 2009 tot de conclusie dat verschillende geuren een gunstige invloed hebben op vermoeidheid en frustratie tijdens het rijden.

Hoge verwachtingen
Nederlandse onderzoekers hebben hoge verwachtingen van de uitkomsten van het onderzoek. Wellicht dat er binnenkort allerlei speciale geurdispensers met pepermuntgeur op de markt kunnen worden gebracht en misschien kunnen lesauto's en openbare voertuigen ook wel een luchtje krijgen.

Back to top