In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Mailings CO2-Neutraal versturen met bpost is een succes

Sinds 1 juni 2011 biedt bpost de mogelijkheid aan bedrijven om hun postmailingen naar klanten op CO2-neutrale wijze te versturen. Zij kunnen de CO2-emissies, die veroorzaakt worden door de verzending van hun brieven, compenseren door een kleine financiële bijdrage te storten in een CO2-verminderingsprogramma, dat Gold Standard-gecertificeerd is (standaard ontwikkeld door o.a. WWF) en geselecteerd werd door de onafhankelijke organisatie CO2logic. Voor elke euro die de bedrijven bijdragen, investeert ook bpost een euro in een duurzaam project in België.

Ook Van Helden Relatiegeschenken uit Turnhout neemt hieraan deel en verstuurt al haar mailingen CO2-neutraal. Dit is voor de ontvanger herkenbaar door een melding op de briefomslag met de tekst “CO2  neutrale verzending voor Van Helden”.

Informatie CO2-compensatieproject
De ontwikkeling van het systeem en de selectie van het CO2-compensatieproject gebeurden in samenwerking met het onafhankelijk klimaat expertenbureau CO2logic. Bedrijven die van het systeem gebruik maken, betalen ongeveer 0,1% van de frankeerkost extra, afhankelijk van de aantallen en formaten van de brieven. Deze bijdragen steunen CO2 compensatie projecten, in dit geval: een windturbinepark in Turkije, in de streek van Istanbul, dat windenergie produceert voor het publieke net.

Voor elke euro die door de bedrijven bijgedragen wordt, zal bpost een extra euro investeren in een milieuproject in België. Bovendien engageert bpost zich om al zijn eigen mailings (20 à 30 miljoen stuks) naar klanten voortaan CO2-neutraal te doen verlopen.

Back to top