In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Hanes promotiekleding, de geschiedenis van een topmerk!

Het merk Hanes ontstond in Winston-Salem in North-Carolina en is uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste kledingmerken. Met zijn Europese hoofdkwartier in Aken (Duitsland) en een distributiecentrum in Gent (België) is Hanes een Europese marktleider geworden voor bedrukbare kleding met een indrukwekkende collectie t-shirts, polo’s, sweatshirts, pullovers, hemden en bloezen die perfect aansluiten bij de modebewuste consumenten van vandaag.

Al meer dan een eeuw lang is Hanes actief in Amerika. In 1901 werd Hanes Underwear opgericht door Pleasant (P.H.) Hanes. Het bedrijf kwam met de totaal nieuwe stijl van tweedelig ondergoed terwijl het traditionele ondergoed in één stuk in die tijd erg populair was. In datzelfde jaar begint zijn broer een bedrijf in herensokken. In 1965 is het eindelijk zover dat de twee bedrijven fuseren tot Hanes Corporation. Vanaf de jaren tachtig gaan ze zich intensief bezighouden met de bedrukking van kleding. In het begin gaat dit alles met de zeefdruktechniek waarvoor t-shirts van zwaardere kwaliteit ontworpen worden. Dit deel van het bedrijf heet Hanes Printables.

In 1982 richt Hanes zich ook op de Europese markt en komt met een speciale Europese collectie. Het bedrijf groeit en wordt al snel erg een groot en indrukwekkend merk op de Europese textielmarkt.

De laatste jaren is Hanes vooral bezig met steeds nieuwe concepten ontwerpen die de keuze van de klant gemakkelijker moeten maken. Ook zijn ze bezig met het milieu. In 2010 lanceert Hanes een t-shirt gemaakt van organisch katoen.

Deze korte geschiedenis laat zien hoe Hanes evolueerde van een bescheiden merk in herenondergoed tot de marktleider in kleding voor mannen, vrouwen en kinderen van sokken, ondergoed/lingerie en vrijetijdskleding. Vandaag de dag koopt 88% van alle Amerikanen Hanesproducten

Back to top