In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Frisbee bedrukken, een origineel relatiegeschenk voor buiten

Eindelijk, de lente komt eraan! Iedereen is er aan toe om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de buitenlucht. Heerlijk met elkaar een potje voetballen of frisbeeën op het strand. De frisbee is een leuk en zeer populair relatiegeschenk, zeker in deze periode van het jaar. Laat snel uw frisbee bedrukken met uw bedrijfsnaam of logo en stuur uw relaties de frisse buitenlucht in.

De frisbeesport
De frisbeesport is één van de jongste wereldwijd beoefende sporten. Zo'n dertig jaar geleden is de sport uit de Verenigde Staten naar Nederland over komen waaien. Er zijn in Nederland ongeveer 800 mensen die de frisbeesport in wedstrijdverband beoefenen. Dit doen ze in 20 verenigingen, verspreid over heel het land. De frisbeesport kent verschillende onderdelen, zowel individueel als in teamverband. Zo is er bijvoorbeeld Ultimate Frisbee, Disc Golf, Freestyle en Self Caught Flights.

Spirit of the game
Bij alle onderdelen van de frisbeesport staat de Spirit of the Game centraal. Dit houdt in dat alle frisbeespelers sportief en met respect voor hun tegenstander spelen. Een scheidsrechter is daarom niet nodig, de spelers reguleren hun eigen wedstrijd met behulp van hun intrinsieke fair-play, de Spirit of the Game.

Geschiedenis van de Frisbee
De frisbee, in eerste instantie "flying-saucer" (vliegende schotel) genoemd, is oorspronkelijk uitgevonden door Walter Frederick Morrison. Dit model was geen succes, maar een later model, eveneens gemaakt door Morisson in 1955 en verkocht als "Pluto Platter", werd gekocht door Wham-O in 1957. Wham-O hernoemde het speelgoed in 1958 tot "frisbee". Dit was een (bewuste) verkeerde spelling van de bakker "Frisbie Pie" uit Bridgeport (Connecticut). De aluminium taartvorm van deze bakker werd door studenten gebruikt om te frisbeeën. De eerste frisbee werd geproduceerd op 13 januari 1957. Het wereldrecord van de verst gegooide frisbee is 250 meter door de Zweed Christian Sandstrom in 2002.

Back to top