In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Alle laserpointers en lasergadgets hebben Klasse 1 en zijn dus veilig

Van Helden Relatiegeschenken heeft meerdere laserpointers en lasergadgets in het assortiment. Het verkopen van deze laserpointers en lasergadgets is aan scherpe regels gebonden. Hieronder vindt u meer informatie over de classificering van laserpointers en lasergadgets.

Een lasergadget mag geen (tijdelijk) oogletsel opleveren wanneer hiermee in de ogen wordt geschenen. Daarom is het verhandelen van klasse 2, 2M, 3R, 3B en 4 lasergadgets niet toegestaan. Uit literatuuronderzoek is namelijk gebleken dat de bundel van een lasergadget klasse 2 al oogletsel kan toebrengen als het hoofd niet afgewend wordt en of de ogen niet in een reflex gesloten worden. Van Helden Relatiegeschenken heeft daarom alleen Klasse 1 laserspointers en lasergadgets in het assortiment.

Classificatie
Voor de vaststelling van de classificatie van laserpointers en lasergadgets wordt gebruik gemaakt van de norm NEN-EN 60825-1:2001-08, Veiligheid van laserproducten. Hieronder vindt u de classificatie:
• Klasse 1 laser. Laser die veilig is bij redelijkerwijs te voorzien gebruik. Hieronder valt ook het gebruik in combinatie met optische instrumenten waarbij in de bundel wordt gekeken
• Klasse 1M laser. Laser die, in het golflengtegebied van 302,5 nm tot 4000 nm, veilig is bij redelijkerwijs te voorzien gebruik. Deze laser kan onder bepaalde condities een gevaar opleveren indien gebruikt in combinatie met optische instrumenten.
• Klasse 2 laser. Laser die zichtbaar licht uitstraalt in het golflengtegebied van 400 nm tot 700 nm waarbij oogletsel wordt voorkomen door het in een reactie afwenden van het hoofd en/of in een reflex sluiten van het oog (binnen 0,25 s). Verwacht wordt dat deze reactie/reflex adequate bescherming biedt bij redelijkerwijs te voorzien gebruik inclusief het gebruik in combinatie met optische instrumenten waarbij in de bundel wordt gekeken.
• Klasse 2M laser. Laser die zichtbaar licht uitstraalt in het golflengtegebied van 400 nm tot 700 nm waarbij oogletsel wordt voorkomen door het in een reactie afwenden van het hoofd en/of in een reflex sluiten van het oog (binnen 0,25 s). Deze laser kan onder bepaalde condities een gevaar opleveren indien gebruikt in combinatie met optische instrumenten.
Back to top