Gerecyclede relatiegeschenken

Gerecyclede relatiegeschenken kennen vele vormen, maten, kleuren en materialen. Allen hebben ze één ding gemeen, namelijk dat ze beter zijn voor het milieu en daarmee een duurzaam alternatief zijn.

(68 artikelen gevonden)

Pagina's

Wat zijn gerecyclede artikelen?

Onder gerecyclede artikelen verstaan we artikelen die vervaardigd zijn uit grondstoffen die anders als afval zouden worden beschouwd. Het afval wordt als het ware gescheiden, gesorteerd en gereinigd, waarna deze gemakkelijk tot ‘nieuw’ materiaal vervaardigd kan worden. Het gebruik van gerecycled materiaal draagt bij aan de energie- en milieubesparing dat anders verbruikt zou worden bij productie uit nieuwe materialen. Denk bijvoorbeeld aan de productie van papier. Bij de productie van één ton gerecycled papier worden er ruim 17 bomen gered en 3.785,4 liter water bespaard. Ook kost het ruim 60% minder energie om gerecycled papier te maken in vergelijking tot nieuw papier.

Welke soorten gerecyclede artikelen zijn er?

Bijna alle artikelen kunnen gerecycled worden. De meest populaire is de recycling van papier en karton. Daarnaast is ook de recycling van plastic steeds belangrijker geworden. Recyclede plastic wordt ook wel RPET genoemd. Het gebruik van RPET verminderd het gebruik van aardolie als bron. RPET wordt gemaakt van o.a. gebruikte PET flessen. Het produceren van RPET kost 59% minder energie en verminderd de CO2 uitstoot met 32%.

Een ander item dat vaak gerecycled wordt tot relatiegeschenken is glas. Gerecycled glas veroorzaakt 20% minder luchtvervuiling en 50% minder watervervuiling dan nieuw vervaardigd glas. Daarnaast spaart u met gerecycled glas 15% energie uit.

Wanneer u meer informatie wenst over gerecyclede relatiegeschenken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Uw gerecyclede artikelen bedrukt met logo

Ook alle gerecyclede relatiegeschenken kunt u laten bedrukken met uw logo en/of tekst. Hiermee heeft u niet alleen een persoonlijk geschenk in handen, maar ook een zeer duurzaam geschenk in handen. U kunt de relatiegeschenken laten bedrukken in uw eigen PMS kleuren, waardoor deze precies aansluit bij uw huisstijl en het een waar verlengstuk wordt van uw merk. Daarnaast is het bij een aantal items ook mogelijk om deze te graveren. De gravure geeft een stijlvolle uitstraling, waardoor uw gerecyclede geschenken ideaal zijn als luxe weggever.

Bestel uw relatiegeschenken direct online

Via de webshop kunt u heel eenvoudig uw relatiegeschenken bestellen. Wanneer u in het ruime aanbod uw relatiegeschenk heeft gekozen kunt u op uw eigen gemak al uw bedrukkingswensen aangeven. Wanneer wij uw wensen hebben ontvangen zal onze studio aan de slag gaan met een drukproef. Dit is een digitaal voorbeeld van uw gerecyclede relatiegeschenken met opdruk. Zo kunt u precies zien hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Pas wanneer u 100% tevreden bent met de drukproef zullen wij het drukproces starten. Zo zijn we er zeker van dat uw relatiegeschenken aan uw wensen voldoen.