Bioplastic relatiegeschenken

Niet één materiaal, maar een samensmelting van verschillende biobased materialen die ook nog eens biologisch afbreekbaar zijn. Dat is waar bioplastic voor staat. Biopplastic vervang ‘normale’ plastic en verminderd daarmee de vervuiling die de productie van ‘normaal’ plastic met zich mee brengt.

(17 artikelen gevonden)

Pagina's

Alle voordelen van bioplastic

Plastic is een grondstof dat voor zoveel items wordt gebruikt. Het is bijna niet weg te denken in ons dagelijks leven. Iedere type plastic wordt op een andere manier geproduceerd, maar dat wat ze allemaal gemeen hebben is dat het door bijna geen enkel micro-organisme afgebroken kan worden. Door het gebruik van bioplastic wordt de productie van ‘normaal’ plastic tegengegaan. Bioplastic wordt namelijk niet gemaakt van aardolie en andere fossiele brandstoffen, maar van zogenoemde eerste-generatie grondstoffen zoals maïs of suikerriet. Daarnaast zijn verschillende soorten bioplastic in tegenstelling tot normale plastic biologisch afbreekbaar.

Biobased en biologisch afbreekbaar?

Volgens de Europese norm mag bioplastic alleen gedefinieerd worden als bioplastic als het biobased, biologisch afbreekbaar of beide eigenschappen bevat. Vaak wordt de fout gemaakt, dat als iets biobased is dit ook biologisch afbreekbaar is. Helaas is dat niet het geval. Biobased zegt alleen iets over de grondstoffen waar plastic van is gemaakt. De biologische afbreekbaarheid heeft in principe niets met de grondstoffen te maken, maar het heeft te maken met chemische structuur van het plastic.

Bioplastic is in te delen in diverse categorieën. Zo heb je biobased plastic dat niet biologisch afbreekbaar is (PE, PP en PET), biobased plastic dat biologisch afbreekbaar is (PLA, PHA en PBS) en normale plastic dat biologisch afbreekbaar is (PBAT).

Doorbreek het ‘normale’ met bioplastic relatiegeschenken

Door over te stappen op bioplastic zet u dus al een stapje in de goede richting. Abrupt stoppen met plastic is ook moeilijker dan de meeste mensen denken. Het is immers overal ingeburgerd in ons dagelijks leven. Bioplastic maakt het makkelijk om van normaal plastic af te stappen en voor een groene leven te kiezen. Als u die keuze al maakt in de dagelijkse gang van zaken, waarom zou u dat dan niet doen bij uw keuze voor relatiegeschenken. Ook alle bioplastic relatiegeschenken kunnen wij voor u bedrukken met uw eigen logo en/of tekst. U merkt geen verschil, maar het milieu wel!

Al uw bioplastic relatiegeschenken bestelt u online

Het bestellen van bioplastic relatiegeschenken kan eenvoudig online. In de webshop kunt u heel eenvoudig uw wensen aangeven met betrekking tot de kleur, opdruk en aantallen. Wanneer wij uw aanvraag hebben ontvangen, zullen wij een digitale drukproef opmaken. Dit is een digitaal voorbeeld van het relatiegeschenk met uw opdruk. Zo kunt u precies zien hoe het geschenk eruit komt te zien. Pas wanneer u helemaal tevreden bent met de drukproef zullen wij het drukproces starten. Zo weet u zeker dat het eindresultaat aan uw verwachtingen voldoet.