In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Weg met wegwerpplastic vanaf 3 juli. Wij geven u de alternatieven

Samen zetten we al een tijdje stappen richting een duurzamere en schonere wereld. Vanaf 3 juli komen we nog een stapje dichterbij door het verbod op wegwerpplastic. De verkoop en het gebruik van onder andere plastic rietjes, bestek, borden wattenstaafjes en ballonstokjes wordt dan verboden. Hiermee hopen we het plastic afval te verminderen en daarmee ook de vervuiling die er vaak mee gepaard gaat. Toch zijn deze plastic items vaak gebruiksvoorwerpen die dagelijks gebruikt worden en voor sommigen onmisbaar zijn. Hoe gaan we hier dan mee om? Wij geven u de beste alternatieven om in te zetten.

Herbruikbare rietjesHerbruikbare rietjes bedrukken

Plastic rietjes zie je overal. In restaurants, cafés en ook thuis zijn ze niet weg te denken. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om deze kleine vervuilers te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan de RVS rietjes. Deze zijn gemaakt van staal en kunnen hierdoor keer op keer gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor de rietjes gemaakt van bamboe. Beide varianten worden geleverd met een schoonmaakborstel, waardoor je deze na gebruik gemakkelijk schoon kunt maken.

Een ander alternatief, wat u vaak terug zult zien in de horeca, zijn de papieren rietjes. Deze zijn zeer geschikt bij massa-gebruik en kunnen na gebruik gemakkelijk gerecycled worden. Bij het recyclen van deze rietjes wordt er minder CO2 uitgestoten, zeker ten opzichte van de afvalverwerking van plastic rietjes. Een perfect alternatief voor de massa dus.

Trendy en duurzame fruitzakjes

Ook grote supermarktketens bannen de plastic fruitzakjes uit. Als alternatief bieden zij duurzame fruitzakjes aan. Deze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze zien er ook extra leuk en trendy uit. Een echt duurzaam karakter, waar u ook nog eens uw eigen logo en/of tekst op kunt laten drukken. Hiermee kunt u ondersteunen in het verminderen van plastic vervuiling en vergroot u tegelijkertijd je goodwill en naamsbekendheid.

Waterflessen en drinkbekersWaterflessen bedrukken

Naast het verbod op wegwerpplastic is er ook een discussie gaande voor het introduceren van statiegeld op de single-use plastic flessen. Deze wetgeving moet ertoe lijden dat plastic flesjes niet meer in de natuur terecht komen, maar netjes worden ingeleverd. Dat is natuurlijk mooi, maar u kunt uw doelgroep natuurlijk ook al een alternatief voor de plastic flesjes bieden. Wat dacht u van hun eigen herbruikbare drinkfles. Deze drinkflessen kunt u dan laten bedrukken met uw eigen logo of tekst, maar het is ook mogelijk om de namen van de ontvangers erop te laten drukken. Hiermee wordt het een persoonlijk geschenk dat gegarandeerd gebruikt gaat worden.

Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de plastic bekertjes. Deze ziet u vaak terug bij festivals en evenementen. Ook hier kunt u kiezen voor een duurzaam alternatief, zoals een herbruikbare beker. Als u de bezoeker dan ook nog eens beloont voor het hergebruiken van de beker, dan stimuleert u dit nog meer.

Altijd een duurzaam alternatief

Zo ziet u dat we eigenlijk wel heel gemakkelijk zonder single-use plastic kunnen. Voor ieder item is er wel een duurzaam alternatief te vinden. Of het nu gaat om plastic borden, bestek etc. Wij hebben er een duurzaam alternatief voor.

Neem een kijkje bij onze duurzame relatiegeschenken of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Back to top