In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Trends in natuurlijke materialen – doe hier je inspiratie op

Steeds meer bedrijven willen hun ecologische footprint verkleinen. Ook voor hun relatiegeschenken willen zij minder vaak plastic gebruiken. Het aanbod van relatiegeschenken en promotionele artikelen van duurzame materialen wordt hierdoor steeds groter.

Ongebleekt karton is natuurlijk een oude bekende voor onder andere bedrukte schrijfmappen, –boekjes en pennen. Daarnaast maakte bamboe de afgelopen jaren een flinke opmars. We hebben tegenwoordig een flinke collectie van bamboe artikelen voor op kantoor en in de keuken.

De laatste maanden zijn er een paar nieuwkomers in de markt voor relatiegeschenken gekomen die iets verrassender zijn:

  • Jute tas bedrukkenJute, vanwege haar gouden kleur en glans ook wel de Golden Fiber genoemd, is weer helemaal hip. Het natuurlijke materiaal is terug van weggeweest. En dan hebben we het niet (alleen) over de zak van Sinterklaas. Jute is een duurzaam alternatief voor katoen en nylon. Jute is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. De plant waarvan jute wordt gemaakt, de Corchurus, heeft heel weinig kunstmest en pesticiden nodig om goed te groeien. We gebruiken het onder andere voor tassen. Vaak gecombineerd met katoen.
     
  • Papier gebruikten we al om op te schrijven, om cadeaus in te verpakken en voor 100.000 andere toepassingen. Tegenwoordig wordt ongebleekt papier, een zware en stevige variant, ook gebruikt voor rugtassen en boodschappentassen met koelvak. Het papier wordt dan als alternatief gebruikt voor bijvoorbeeld nylon. Ongebleekt papier geeft een prachtige eco-look. Omdat de tassen aan de binnenzijde heel dun gelamineerd zijn, scheurt de tas niet als hij nat wordt.
     
  • Suikerriet wordt niet meer alleen gebruikt voor de productie van rietsuiker. Het wordt gezien als veelbelovend materiaal om allerlei producten van te maken, waaronder bioplastic. Zo wil LEGO® in 2030 al haar steentjes van het materiaal maken. Wij hebben in onze collectie diverse drinkflessen die volledig zijn gemaakt van dit natuurlijke materiaal.
     
  • Kurk was in de jaren ’70 en ’80 populair als wand- en vloerbedekking. Daarna waren we er even op uitgekeken. Jammer, want het is een natuurproduct dat voor veel doeleinden kan worden gebruikt. Het is volledig biologisch afbreekbaar en goed te recyclen. Het goede nieuws: Kurk is terug! We zien het terug in pennen, schrijfmappen en –blokken, maar ook bij tassen. Voor die laatste toepassing is de combinatie met katoen op dit moment populair. Zo heeft de tas niet alleen een prachtige eco-look, maar is hij nog super stevig ook!

Laat je inspireren op onze website en kies ook bewust voor duurzame materialen die minder belastend zijn voor onze planeet. En mis je iets in onze collectie? Vertel het ons!

Back to top