In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Terug naar kantoor? Zo heet u uw medewerkers van harte welkom

Na een lange periode van telewerken, staan werknemers weer te springen om terug naar kantoor te gaan. Een andere omgeving, collega’s om u heen en uiteraard de koffie. Met de nieuwe versoepelingen in zicht komt het ook steeds dichterbij om terug naar kantoor te gaan. Heet uw medewerkers op een unieke manier welkom en motiveer ze om weer samen aan het werk te gaan op kantoor. Wij geven u 3 tips waarmee u dit op een perfecte manier in kunt zetten.

Communicatie is keyKaarthouder bedrukken

Interne communicatie is ontzettend belangrijk bij dit traject. Men heeft zo lang vanuit huis gewerkt, dat het routine is geworden. Bovendien zullen zij met behoorlijk wat vragen zitten. Met hoeveel mensen mogen zij bijvoorbeeld in een ruimte zitten? Hoe zit het met het gebruik van de kantine? En zo zijn er nog veel meer vragen. Goede communicatie en een tijdsplanning om medewerkers terug te brengen is hierbij belangrijk.

Geef uw communicatie extra kracht door het toevoegen van een relatiegeschenk. Stuur uw medewerkers bijvoorbeeld een welkom terug brief met daarin de tijdsplanning en veel gestelde vragen en voeg hierbij een bedrukte kaarthouder toe. Een leuk extraatje die ze kunnen gebruiken als ze met hun pas of badge weer moeten inklokken op kantoor. Wanneer u uw werknemers een geschenk wilt opsturen is het zelfs mogelijk om deze direct thuis te laten bezorgen.

Neem ontzekerheden weg

Velen zullen ontzettend veel zin hebben om terug naar kantoor te komen, maar er zullen ook veel medewerkers zijn die het spannend vinden om terug te komen. Het virus is immers de wereld niet uit en niet iedereen is gevaccineerd. Men zal nog met wat onzekerheden zitten.

Handgel bedrukken

Belangrijk is om hier als bedrijf zijnde om hier voor je medewerkers klaar te staan. Dit kan bijvoorbeeld met een goede planning, zodat de 1,5 meter regel gewaarborgd blijft. Daarnaast kan het ook door de inzet van hygiëne artikelen. Laat bijvoorbeeld handgel bedrukken en zorg dat iedere medewerkers zijn eigen handgel heeft om de handen te reinigen. Of laat mondmaskers bedrukken en deel deze uit of stuur deze op voordat uw medewerkers naar kantoor komen.

Maak het leuk

Hoe spannend het ook is, een belangrijk aspect om men te motiveren om terug naar kantoor te komen is door het leuk te maken. Bijna iedereen heeft zin om zijn collega’s weer te zien. Dat is iets wat u kunt benadrukken. Daarnaast is het ook leuk om uw medewerkers iets fysieks mee te geven om bijvoorbeeld hun bureau weer opnieuw in te richten.

Denk bijvoorbeeld aan een nieuw bedrukt notitieboekje met pen of stel een compleet ‘Back2Work’ pakket samen. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit een gepersonaliseerde mok, zodat men geen mokken hoeft te delen, een notitieboekje, een waterfles, een powerbank en ga zo maar door. Jouw ‘Back2Work’ pakket unt u dan helemaal zelf samenstellen en afstemmen op uw werknemers.

Advies nodig?

Wilt u meer weten over wat u kunt doen voor de terugkeer van uw medewerkers naar kantoor? Of bent u benieuwd naar het samenstellen van de ‘Back2Work’ pakketten? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Back to top