In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Relatiegeschenken graveren: zo werkt het

Wanneer u uw logo, bedrijfsnaam of andere tekst op relatiegeschenken wilt laten drukken, kunt u kiezen uit diverse druktechnieken. Eén van de druktechnieken waar u voor zou kunnen kiezen is lasergravering. Gravering als techniek is over het algemeen bekend, maar weet u ook hoe dit werkt en dat er verschillende vormen van gravering mogelijk zijn? In dit artikel vertellen we u alle ins en outs over gravering.

Wat is lasergravure?Notitieboek graveren

Lasergravure wordt gerealiseerd met een speciale lasermachine. Deze machine heeft een laserstraal dat aangestuurd wordt door een computer. Dit zorgt voor een extra nauwkeurige precisie, waardoor alle details goed zichtbaar zullen zijn. Bij lasergravering wordt de toplaag op een artikel als het ware ingebrand. De kleur bij lasergravering is dan ook afhankelijk van de laag die onder de afwerklaag ligt. In de meeste gevallen is deze kleur grijs, maar er zijn ook diverse artikelen met een gekleurde onderlaag, zoals bij de notitieboek Coal en de stylus pen Black.

Het verschil tussen de galvo laser en de fiberlaser

In ons machinepark staan diverse drukmachines die voor het beste resultaat zorgen. Zo hebben wij ook twee typen graveermachines staan: de galvo laser en de fiber laser. Dat zal u in eerste instantie niet zoveel zeggen, maar er zit wel een wezenlijk verschil tussen de twee.

De fiberlaser is de meest bekende lasermachine. De fiberlaser wordt gebruikt voor het graveren van metaal. Met deze machine worden voornamelijk metalen pennen gegraveerd voor een extra luxe uitstraling. De galvo laser is dan juist weer geschikt voor non-metalen materialen. Dit maakt het een perfect middel om bijvoorbeeld hout te laten graveren of om juist moeilijk bedrukbare artikelen, zoals anti-stressballen te laten graveren.

Hout graverenDe duurzaamheid van relatiegeschenken met gravering

Alle graveermethoden hebben één ding gemeen. Ze zorgen allemaal voor een bewerking in het materiaal. Dit betekent dat de levensduur van de inscriptie even lang is als de levensduur van het product. Wanneer u dus uw logo of tekst op een relatiegeschenk van topkwaliteit laat graveren, kunt u er zeker van zijn dat deze lang mee gaat. Dat is een vorm van duurzaamheid waar zowel de gever als de ontvanger lang profijt van zullen hebben.

De voor- en nadelen van lasergravering op een rij

Wanneer kiest u nu voor een personalisatie met lasergravering? Lasergravering heeft verschillende voor- en nadelen waar u uw keuze op kan baseren.

Voordelen van lasergravering:

  • Slijtvaste en luxe inscriptie
  • Duurzaam (lange levensduur)
  • Personaliseren per artikel mogelijk (bijv. met naam)
  • Nauwkeurige precisie

Nadelen van lasergravering:

  • Kleur afhankelijk van onderlaag (eigen PMS kleuren dus niet mogelijk)
  • Inscriptie bij natuurlijke materialen zoals hout afhankelijk van houtstructuur

We hopen dat u met dit artikel meer inzicht hebt gekregen in de druktechniek lasergravering. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Back to top