In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Hoe u met een klein gebaar iets groots kunt creëren bij uw doelgroep

Een complimentje is een klein gebaar, dat een zeer groot effect heeft op de energie van mensen. Waardering staat niet voor niets zo hoog op de piramide van Maslow. Het is een diep gewortelde menselijk behoefte dat u als organisatie serieus dient te nemen. Het hoeven ook niet gelijk grote gebaren te zijn. Vaak zijn het de kleine dingen die er toe doen. Hoe u op een eenvoudige en simpele manier op deze basisbehoefte kan inspelen vertellen wij u in dit artikel.

Dopper bedrukkenEen complimentje

1 maart is het nationale Complimentendag. Nu zullen velen denken, waarom is er een speciale dag ingelast voor het geven van complimentjes. Complimenteren van anderen is niet zo vanzelfsprekend als de meeste mensen denken. Vaak is dit toch niet iets dat we snel uitspreken en dat is jammer. Het effect van een complimentje wordt namelijk zwaar onderschat. Een simpele ‘wat een leuke shirt’ of ‘wat zit u haar mooi’ doet zoveel voor de zelfverzekerdheid en het gevoel dat de ontvanger bij de gever heeft. Dit is net dat positivisme dat we allemaal wel kunnen gebruiken. Doe dus niet alleen wat extra’s op nationale Complimentendag of andere waarderingsdagen, zoals Secretaressedag, maar geef vaker een complimentje aan uw relaties.

Het verrassingseffect

Het jaar telt meer dan alleen speciale dagen van ‘iets.’ Vaak hebben ontvangers bij deze dagen een verwachting. Zo zal de secretaresse snel iets extra’s verwachten op nationale Secretaressedag. Ga bij het tonen van waardering eens tegen deze verwachting in en verras de secretaresse in deze context eens op een andere dag met een leuk presentje. Wanneer u op een willekeurige dag met een bloemetje binnenstapt en haar vertelt dat u waardeert wat ze allemaal voor u doet, zal ze aangenaam verrast zijn. Dit gebaar zal ze nog voor een lange tijd koesteren, omdat het gaat om een echt persoonlijk geschenk. 

Een origineel geschenk

Hoe kiest u nu het juiste relatiegeschenk voor het tonen van waardering? Dit is ook afhankelijk van uw doelgroep. Wanneer u een grote doelgroep wilt bereiken kiest u het beste voor een klein weggevertje. Zo hebben wij enige tijd geleden bedrukte hartvormige handwarmers mogen uitdelen in Nederland in het hartje van Rotterdam. Bekijk de leuke reacties van voorbijgangers in de hartverwarmende video.

Wilt u juist iets kiezen voor zakenpartners of collega’s dan kunt u voor een exclusiever relatiegeschenk kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrukte powerbank of een paraplu met logo.

Weet u nog niet zo goed welk artikel bij u en uw doelgroep past? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met uw keuze en geven u met plezier een persoonlijk advies op maat.

Back to top