In verband met aanhoudende drukte kunnen de vermelde levertijden tijdelijk oplopen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0
maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
014 - 427 101

Digitale print: alle ins en outs op een rijtje

Uw relatiegeschenken kunnen op verschillende manieren bedrukt, gegraveerd of borduurt worden. Bent u altijd al benieuwd geweest naar de voordelen, nadelen en verschillende mogelijkheden van alle druktechnieken? Wij leggen het allemaal voor u uit. In dit blogartikel gaan we wat dieper in op een vrij nieuwe druktechniek: digitaal printen. 

Zo werkt digitaal printen

Digitaal printen is een vrij nieuwe techniek waar veel relatiegeschenken op bedrukt kunnen worden. De machine voor digitaal printen is een soort grote printer waarbij de printkop over het artikel loopt om deze van de juiste opdruk te voorzien. Bij digitaal printen is het belangrijk dat het relatiegeschenk een vlakke omtrek heeft om uitlopende inktdruppels te voorkomen. Onze experts voeren op voorhand verschillende testen uit om te bepalen of deze druktechniek toegepast kan worden op de relatiegeschenken. In de video hieronder kunt u precies zien hoe digitaal printen in onze drukkerij verloopt.

Digitaal printen in full colour

Full colour is een drukproces waarbij de kleuren zijn opgebouwd uit de vier basiskleuren CMYK (cyaan, magenta, yellow en zwart) en de opdruk is opgebouwd uit pixels. Doordat digitaal printen bijna hetzelfde werkt als een ‘normale’ printer, kunt u hiermee heel eenvoudig foto’s en andere full colour afbeeldingen op relatiegeschenken drukken. 

Een relatiegeschenk met foto is voorzien van uitgesproken kleuren en valt altijd net wat meer op dan een relatiegeschenk met standaard bedrukking. Bovendien is een foto vaak erg persoonlijk en dat zorgt direct voor persoonlijke betrokkenheid bij de ontvanger.

Personliseren met digitaal printen

Een ander voordeel van digitaal printen is dat u met deze druktechniek de mogelijkheid heeft om uw relatiegeschenken te personaliseren.  Het is bijvoorbeeld al erg origineel om een relatiegeschenk met naam te personaliseren, maar met digitaal printen heeft u dus ook de mogelijkheid om een unieke foto op het relatiegeschenk te drukken. Uw relaties en medewerkers zullen zeker verrast zijn wanneer zij een relatiegeschenk ontvangen met hun eigen foto. Bovendien is de impact van een gepersonliseerd geschenk veel groter, zoals Held ook uitlegt in zijn video.

Wanneer u uw relaties wilt verrassen met full colour bedrukkingen en gepersonaliseerde geschenken, is digitaal printen dé druktechniek die voor u van toepassing is. Bekijk snel welke relatiegeschenken digitaal geprint kunnen worden en laat u inspireren. Heeft u nog vragen of wilt u dat wij een andere druktechniek voor u uitlichten? Neem dan contact met ons op of plaats hieronder uw reactie.

 

Back to top